QASHQAI e-POWER: nieuwe Crossover met unieke elektrische aandrijflijn

Body

Opladen batterij niet nodig dankzij benzinemotor als stroomgenerator. Lees verder over de vele voordelen die de e-POWER-aandrijflijn biedt.

Unieke, stekkerloze elektrisch rijervaring

Wat deze aandrijflijn uniek maakt, is het feit dat alleen de elektromotor de wielen aandrijft, zodat de reacties op het stroompedaal direct en lineair zijn. Hiermee is Nissans e-POWER een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele hybridemodellen. In tegenstelling tot conventionele hybridemodellen biedt de nieuwe Nissan Qashqai e-POWER het rijplezier van soepel en comfortabel 100% elektrisch rijden zónder de batterij te moeten opladen met een laadkabel en een oplaadpunt.

Alert, efficiënt en stil

Het voordeel van de e-POWER-aandrijflijn is dat de benzinemotor continu in het optimale toerengebied draait, met de optimale compressieverhouding. Dat zorgt voor een gering brandstofverbruik en een lage CO2-emissie in vergelijking met een traditionele verbrandingsmotor. Daarbij rijdt de auto prettiger en comfortabeler doordat de motor veel minder geluid maakt. Bovendien is de impact van e-POWER op de luchtkwaliteit in en rond de stad minimaal.

Dankzij de volledig elektrische aandrijving van de Qashqai e-POWER is het vermogen en de trekkracht direct beschikbaar – anders dan met een traditionele hybrideauto, waarvan de verbrandingsmotor soms eerst veel toeren moet maken om te kunnen voldoen aan de plotselinge vraag naar meer vermogen. De directe respons van de e-POWER-aandrijflijn zorgt voor een uniek en opwindend rijgedrag, onder alle omstandigheden.

Qashqai e-power

Voor optimale prestaties tijdens accelereren en bij hoge snelheid kan het energiemanagement van het e-POWER-aandrijflijn het vermogen van de verbrandingsmotor ook direct naar de elektromotor sturen. Dit om de toevoer van elektriciteit uit de batterij uit te breiden.

Tijdens vertragen en remmen wordt de bewegingsenergie teruggewonnen en weer opgeslagen in de batterij, wat de efficiency verder verhoogt.

"We weten uit onderzoek dat potentiële klanten van de Qashqai e-POWER bijna driekwart van de tijd in de stad of de directe omgeving rijden. Daarom hebben we de e-POWER-aandrijflijn zo efficiënt en effectief mogelijk gemaakt en gezorgd dat het vrijwel onmerkbaar zijn werk doet. Maar dat gaat beslist niet ten koste van de rijprestaties. De acceleratie is zeer alert dankzij de volledig elektrische aandrijving van de wielen en er is geen versnellingsbak die de vermogensafgifte en trekkracht telkens onderbreekt tijdens het schakelen naar een andere versnelling", aldus David Moss

Volledig elektrisch rijden zónder de noodzaak om op te laden

Onderzoek van Nissan wijst ook uit dat potentiële klanten zich verplicht voelen om bij de keuze van hun auto rekening te houden met het milieu en daardoor inleveren op rijplezier. e-POWER biedt het antwoord op dat dilemma, omdat het optimale brandstofefficiency biedt zonder af te doen aan een plezierige rijbeleving. Dit is te danken aan de combinatie van de geavanceerde batterij, de technologie van de elektromotor en de variabele compressieverhouding van de verbrandingsmotor.

Hierdoor is e-POWER een ideale technologie voor wie dagelijks in het stadsverkeer rijdt en in de toekomst zou willen overstappen naar een volledig elektrische auto maar geen mogelijkheid heeft om de batterij op te laden. Of voor wie nog niet helemaal klaar is voor de overstap naar volledig elektrisch rijden.

Ook de derde generatie van de Nissan Qashqai is trouw aan het oorspronkelijke recept: een opvallend design, een verfijnd interieur, intuïtief te gebruiken technologie en efficiëntie met optimale rijdynamiek.

Neem contact met ons op